Du är här:Start > Om oss > Historik

Vi har varit en kyrka i drygt 90 år.

Under hösten 1918 möttes en mindre grupp kristna i Simrishamn för att starta det som idag är Elimkyrkan. Från första början hyrde man lokal för att hålla gudstjänst och övriga samlingar. 1937 byggdes Elimkyrkan i hörnet Allgatan och Järnvägsgatan, centralt i staden. Där har församlingen hållit till sedan dess. Kyrkan innehåller samlingssal tillsammans med en källarvåning med kök, barn- och ungdomsrum. I fastighetsdelen finns sex lägenheter.


1970- talet Sång på hamnplanen.

Åtminstone från 1970 - talet och framåt har Elimkyrkan varje sommar delat med sig av sång och musik på hamnplanen i Simrishamn. Egna sångare har tillsammans med gästande musiker spelat och sjungit för stor publik. Vid vackert sommarväder samlas ett par hundra människor intill kioskerna vid kajen dessa söndagskvällar. Även sommaren 2013 sjungs det på hamnplanen...


1980 - talet Ungdomsveckor på sommaren.

Från 1980- talet och många år framåt kom ungdomar från kyrkor på andra platser för att under en eller flera veckor under sommaren för sprida det kristna budskapet i Simrishamn. Det var sång, musik, idrottsaktiviteter, grillkvällar, gemenskap, besök på vårdinrättningar, utdelning av rosor i bostadsområden m.m. Många turister och bofasta mötte på det sättet glada,kristna ungdomar.


2000 Alphakurs första gången.

Hösten år 2000 var det ett par personer i kyrkan som bestämde sig för att inbjuda till en Alphakurs. Denna introduktionskurs i kristen tro pågår i tio veckor och är ett sätt för den intresserade att lära känna kristen tro genom mat, föredrag, kaffe och samtal. Sedan starten har församlingen regelbundet hållit ett antal Alphakurser. Här möts vuxna från 20 års- åldern och uppåt för att lyssna, samtala och lära känna vad kyrkan världen över lär om krisen tro.