Tackhelg för Carina och Bengt Jörnland

Bengt har varit vår pastor och föreståndare under 13 år och Carina har också varit aktiv som bl.a. ungdomsledare och pianist. Under denna helg framförde församlingen sitt stora tack till dem och det skedde i varm och avslappnad stämning. det kändes inte som ett avsked, utan mer som en spännande början på något nytt, något som Herren har förberett. Ingela och Björn Hagström hade planerat festkvällen och den avslutade gudstjänsten på söndagen. Det var fint och starkt! Allt tack för ert arbete.


Familjen Jörnland tar emot församlingens gåva, en tavla med Österlenmotiv.Björn och Ingela Hagström hade ordnat lördagens festkväll och söndagens gudstjänst på ett mycket förtjänstfullt sätt.Avslappnat, glädjefyllt och riktigt välsignat (ett väl använt ord som stämde så väl denna gång).


Från detta knytkalas behövde inge gå hungrig. Tack alla duktiga kockar!

Peter Hägg ledde oss i sång och sjöng solo och vi sjöng med glädje med i "O boy vilket härligt väder"


Märta Swärd spelade bl.a.Våren av Grieg och vi njöt fullt ut.

Bengt fick välja kort som skulle illustrera olika företeelser på Österlen. En övning inspirerad av studieförbundet BILDA.


Elimförsamlingen beskrev Bengt med denna bild. Två barn som hjälper varandra att posta ett brev. "Kristusbrevet".
Så kom då äntligen tårtan. I Bengts fall ska det vara en Schwarzwaldtårta från Pedersens bageri.

På söndagskvällen var det en välbesökt tack-gudstjänst där Bengt predikade.Lars-Erik Frejman tackade från Pingstförsamlingen i Tomelilla.
Elisabeth Biratu och Ingemar Jarlsbonde framförde tack från Hälsobackskyrkan och från Österlenmissionen.Kalle Spetz representerade vår närmsta granne, Skillinge missionshus.


Till slut bad vi en välsignelsens bön över Carina och Bengt och sände dem in till de uppgifter Herren har i beredskap.